Lady Alice

Nonverbal Exchange er en totalinstallation, som handler om kommunikation på tværs af kulturelle og sproglige grænser. Det er et studie i håndværk, træ og udveksling igennem gestik.

Værket undersøger det nærsanselige møde og særligt den haptiske erkendelse i sprog og håndværk. Samtidig kredser værket om D.R. Congos  kolonihistorie og fortællingen om Lady Alice; resterne af H. M. Stanleys båd, der efter sigende skulle befinde sig i Kinshasa.


LADY ALICE

Roman

© Sanne Flyvbjerg 2014/2018 

ISBN 978-87-997344-0-5


LADY ALICE blev udgivet i forbindelse med udstillingen NotAboutKarenBlixen på IKM, Oslo Museum i April 2014, som del af totalinstallationen Nonverbal Exchange.

BAGSIDETEKST

"LADY ALICE er fortællingen om en rejse til D. R. Congo, som den ser ud fra bagsædet i en bil, i en vejkant, til en fodboldkamp, på et congolesisk kunstakademi og på et firestjernet hotel i hovedstaden Kinshasa. Det er fortællingen om en båd fra kolonitiden, som ingen rigtig kan finde, men som stemmerne i bogen leder efter.     

Forfatteren følger billedkunstneren Søren igennem et udvekslingsophold på Académie des Beaux-Arts i Kinshasa, hvor han opholder sig for at dele erfaringer igennem håndværk og kærligheden til træ og materiale. Han er der samtidig for at donere et værk til Kunstakademiets skulpturpark, en installation, der handler om den forsvundne båd, Lady Alice.

Bogen handler om at starte et sprog helt forfra. Kunstneren leder efter at få et nyt sprog igennem de gamle håndværk, han aldrig har lært i sin egen skoling i København. Samtidig bliver bogen i sig selv en kamp for forståelse på tværs af sprogbarrierer. Forfatteren forsøger at forstå det fremmede land ved at lade ting, materialer og mennesker passere igennem skriften, umiddelbart, naivt og åbent.

Fortællingen er en kakofonisk beretning om at gøre det fremmede nært igennem sproget, selv der, hvor lige præcis sproget ikke rækker. Hendes egen stemme spindes sammen med dem omkring hende, mænd og kvinder, der hele tiden blander sig, så billedet af Congo må revideres. Og spørgsmålet er: finder nogen nogensinde Lady Alice?"